22 december 2017

Siebolt van der Brug

Ik ben Siebolt van der Brug. Ik begeleid mensen die in een diep conflict zijn beland en help hen bij het oplossen hiervan. Want of het nu gaat om problemen binnen je relatie, een echtscheiding, een burenruzie of onenigheid in de familie: Niets is zo energievretend en allesbeheersend als een conflict. Je hebt het gevoel dat jou onrecht wordt aangedaan. Je voelt je boos, verdrietig, verbitterd en onbegrepen. Maar je beseft ook dat het zo niet verder door kan gaan want het maakt alles kapot. Je wilt het eigenlijk ook helemaal niet. Maar hoe kom je hier weer uit? In mijn aanpak krijgt elke partij de kans zijn verhaal te doen en zich gehoord en gekend te weten waarbij ik mij in elke fase richt op datgene wat ieder op dat moment het meest nodig heeft. Zo help ik je om in je eigen kracht te gaan staan omdat jijzelf en jullie samen de sleutel zijn tot de oplossing van het conflict. Als mediator bied ik ondersteuning bij het maken van bevredigende, realistische en op de toekomst gerichte afspraken die worden vastgelegd in een convenant. Wat mijn bemoeienis oplevert? Dat je weer kunt ademhalen en verder kunt met je leven. De moeilijke kwesties zijn uitgesproken, opgelost en opgeruimd. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt en je weet waar je aan toe bent. Je kunt een moeilijke en zenuwslopende periode afsluiten en een nieuwe start maken. Je hebt weer de energie om -samen met of zonder de ander- te bouwen aan een nieuwe toekomst.